Windows szerverek

Windows szerverekA Microsoft Windows Server egy sokoldalú szerveroldali operációs rendszer, amely használható többek között fájl-, nyomtató- és webkiszolgálóként. A legelterjedtebb 2003-as verzió után a 2008-as szerver sok újdonsággal jelentkezett, például a Hyper-V virtualizációs technológiával.

Cikkek listája

Windows Server 2003 – End of Support útmutató Kérjük töltse ki a kivonatot!
Windows XP átállás A Windows XP átállás (Windows XP EOS, azaz End Of Support) lépései, fontos biztonsági információk, kérdések és válaszok.
Microsoft Virtual Academy evolved z internet számos lehetőséget biztosít arra, hogy informatikai ismereteinket fejlesszük, azonban az egyes lehetőségek hatékonysága, minősége, tananyag...
Alternatív kliens stratégia Sokan úgy gondolják, hogy csak azok a nagy, fontos és drága rendszerek alkotják az informatikát, amelyeket a számítóközpontok bombabiztos falai mögé rejtünk. Pedig azok a rendszerek sem kevésbé fontosak, amiket a felhasználóink kezébe adunk napi használatra...
WS08 #15: Szereti a tik a meggyet… Tegye fel a kezét, akinek van MS Word a számítógépén! Most engedje le az, akinek csak egy példányban fut. Nem sokan maradtak... Köszönöm. Most már Le...
Windows Server 2003 R2 Windows Server 2003 R2A Microsoft Windows Server 2003 a világon legelterjedtebb szerveroldali operációs rendszer. Használható fájlszerverként, webszerverként, alkalmazásplatformként, építhetünk segítségével címtárat, központosíthatjuk a rendszerfelügyeletet - és még hosszasan sorolhatnánk. Ebbe a témaközpontba olyan anyagokat válogattunk össze, amik egyrészt megkönnyítik a rendszer megismerését, másrészt további kiindulópontként szolgálhatnak azoknak, akik már konkrét feladatokat, problémákat szeretnének megoldani a Windows Server 2003-mal.
Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 R2A Microsoft Windows Server 2008 a Microsoft szerveroldali operációs rendszerének legfrissebb verziója, számtalan beépített szerepkörrel és képességgel (hálózati infrastruktúra- és alkalmazásplatform-szolgáltatások, virtualizáció, és még hosszasan sorolhatnánk). Az alábbi témaközpontban ezek megismerésében nyújtunk segítséget.
Windows Server 2012 Windows Server 2012A Windows Server 2012 a legfontosabb, legjelentősebb újdonságokat felvonultató szerveroperácós rendszer a Windows 2000 Server megjelenése óta. A rendszer nem csak új képességekkel bővült, hanem az alapok is teljes újragondolásra kerültek: az új Hyper-V, a fájlszerver, a hálózatkezelés, a szerverfelügyelet, az alkalmazásplatform, és a távmunka területein mélyreható változások történtek. A Windows Server 2012 segítségével ezen felül teljesen multitenant privát felhők, és hibrid felhő megoldások is kialakíthatóak.