Rendszerfelügyelet

RendszerfelügyeletAz informatikai hálózatok optimális üzemeltetésének alapvető feltétele a központilag menedzselhető, jól kezelhető rendszerfelügyelet megvalósítása, a munkafolyamatok automatizálása, valamint az erőforrások optimalizálása. A Microsoft mindhárom területen kínál megoldást a rendszergazdáknak. A témaközpontban ezen lehetőségeket mutatjuk be.

Cikkek listája

Országos TechDays roadshow indul Novemberben indul a Microsoft TechDays országjáró roadshow! Ha érdeklődsz a rendszerüzemeltetés iránt és a szakma legjobb előadóitól akarsz tanulni, itt a helyed!
Privát felhő szolgáltatások megismerése, Szirtes István előadásában A System Centerre épülő Cloud technológia egyre nagyobb teret hódít az IT piac területén. A gyártó ennek érdekében folyamatosan fejleszti az eszközeit, hogy a vállalatok számára minél hatékonyabb és biztonságos megoldást nyújtó terméket hozzon létre a felhőbe integrált rendszerek kapcsán.
Frissült a Távoli Asztal alkalmazás iOS-en Új, 8.1.6-os verziószámot viselő kiadása jelent meg az alkalmazásnak, mely a szokásos hibajavításokon kívül új funkcionalitással is bővült.
MAPS: Aktív védelem a felhőből A Microsoft Active Protection Service használatával még nagyobb biztonságban tudhatjuk rendszerünket. Összegyűjtöttük a fontosabb tudnivalókat, amit a szolgáltatásról tudni kell.
Windows XP átállás A Windows XP átállás (Windows XP EOS, azaz End Of Support) lépései, fontos biztonsági információk, kérdések és válaszok.
Microsoft Virtual Academy evolved z internet számos lehetőséget biztosít arra, hogy informatikai ismereteinket fejlesszük, azonban az egyes lehetőségek hatékonysága, minősége, tananyag...
Virtualizació VirtualizacióA virtualizáció nem egyetlen technológia, sokkal inkább egy szemléletmód. A virtualizáció célja, hogy az informatikai rendszerek komponensei egyre kevésbé függjenek egymástól - így tetszés szerint lehessen őket mozgatni, változtatni, ezáltal növelni a rendszer rugalmasságát, és csökkenteni a változtatásokhoz szükséges időt. A virtualizáció a Microsoft több megoldásában is megjelenik: beszélhetünk szerver-virtualizációról (Hyper-V, Virtual Server), alkalmazás-virtualizációról (App-V, SoftGrid), desktop-virtualizációról (Med-V, Virtual PC), storage-virtualizációról (iSCSI), megjelenítés-virtualizációról (Terminal Services), és még sorolhatnánk. Mindehhez a Microsoft a System Center családdal egységes felügyeleti megoldást is kínál. A témaközpontban e területek megismerésében nyújtunk segítséget.
System Center System CenterA System Center a Microsoft rendszerfelügyeleti alkalmazásainak összefoglaló neve. A különböző komponensek segítik az üzemeltetők munkáját az informatikai szolgáltatások teljes életciklusán keresztül - a tervezéstől az adatmentésekig, egységes felületet biztosítva a teljes infrastruktúra ellenőrzésére és konfigurálására. A témaközpontban e területek megismerésében nyújtunk segítséget.
PowerShell PowerShellA Microsoft PowerShell a Windows operációs rendszerek és kiszolgáló szoftverek új parancssori környezete és nyelve. Segítségével a gyakran ismétlődő vagy összetett logikájú feladatok nagyon hatékonyan, gyakran egysoros szkriptekkel megoldhatók. A legújabb kiszolgálók (Exchange Server 2010, SQL Server 2008) már alaphelyzetben tartalmazzák, illetve kezelői felületük is erre épül. A Windows 7 és Windows Server 2008 R2 már a PowerShell 2.0-t tartalmazza, amely szerves továbbfejlesztése az 1.0-ás verziónak. A témaközpontban e területek megismerésében nyújtunk segítséget.