Kedvezménnyel futtatható a Windows Server a felhőben

Cloud PlatformBodnár Ádám

Sokan nem tudják, de a Frissítési Garanciával vásárolt Windows Server operációs rendszerhez jelentős kedvezmény jár az Azure használatakor. Most még egyszerűbb ezt kihasználni.

A Windows Server mellé vásárolt Software Assurance (Frissítési Garancia) egyik előnye az Azure Hybrid Use Benefit. Ez a konstrukció lehetővé teszi a Software Assurance-szel (Frissítési Garancia) rendelkező ügyfelek számára, hogy Windows Server operációs rendszerüket az Azure-ben is futtathassák, ebben az esetben a szoftverlicencért nem kell külön fizetniük, ami akár 40 százalékos megtakarítást is jelenthet egy virtuális gép árából.

 

A Microsoft most módosította az Azure felügyeleti portált, ahol egy VM létrehozásakor az adminisztrátorok azonnal jelezhetik, ha élni szeretnének ennek a konstrukciónak az előnyeivel. A felhasználóknak (Azure adminoknak) nincs más dolga, csak kiválasztani egy Windows Server operációs rendszert futtató VM-et és a létrehozás során bepipálni, hogy már rendelkeznek a szükséges Windows Server licenccel. Innentől kezdve a virtuális gép méretének megadásakor már a kedvezményes VM percdíjak jelennek meg a portálon és persze a számlán is.

Az Azure Hybrid Use Benefit a Windows Server Standard és Datacenter Edition kiadásával vehető igénybe. A Standard Edition esetében az Azure Hybrid Use Benefit juttatás csak egyszer használható fel: vagy helyszínen, vagy az Azure-ban, a Datacenter Edition esetében viszont párhuzamosan használható a saját adatközpontban és az Azure-ban.

Az Azure Hybrid Use Benefitről bővebben ezen a weboldalon és ezen az adatlapon lehet tájékozódni.

Szólj hozzá!

komment