Build 2015: Azure Storage bejelentések

Az idei build bejelentései között az Azure Storage is helyet kapott. Több szolgáltatás is kilépett a publikus előzetes státuszból, helyüket pedig újabbak vették át. Rövid áttekintés következik a bejelentett újításokról és változásokról.

 

Elérhetővé vált az Azure Premium Storage

Kilépett a publikus előzetes státuszból az Azure Premium Storage szolgáltatás, mely  az I/O intenzív feladatokat ellátó szerverekhez készült. A létrehozható lemezek egyenként akár 5 000 műveletet végezhetnek el, 200 MB/sec átviteli sebesség mellett. A tárkapacitás virtuális gépenként 50 000 IOPS-sel és 1 ms alatti válaszidővel a 32 terabyte-ot is elérheti.

A szolgáltatásról egy bővebb cikk is íródott a Cloud Platform blogon.

Azure Storage C++ API 1.0.0

Korábban szintén elérhető volt publikus előzetesként a C++ programozási nyelvben használható Azure Storage API, melynek immáron végleges verzióját vehetjük birtokunkba. Az API segítségével Blob, Table és Queue Storage szolgáltatásainkat egyaránt vezérelhetjük akár aszinkron módon is.

 

Új szolgáltatások publikus előzetesként

Kliens oldali titkosítás

A .NET platformon publikus előzetesként mostantól kliens oldalról is titkosíthatóvá válnak a Blob és Table adatok, valamint Queue üzenetek az API részeként. A szolgáltatásról bővebben, valamint annak használatának megkezdéséről az MSDN blogon olvashatnak az érdeklődők.

Xamarin kliens könyvtár

Az Azure Storage kliens könyvtár a Xamarin platformon is elérhető vált publikus előzetesként. A Xamarin segítségével a fejlesztők C# nyelv használatával célozhatják meg az Android, iOS és Windows platformot egyaránt.

A megoldásról részletek, valamint példakódok a következő oldalon érhetők el.

Azure Resource Manager

Az erőforrások felügyeletében az Azure Resource Manager kíván új szolgáltatásokat és lehetőségeket nyújtani az IT szakemberek számára, köztük az erőforrás csoportokat és sablonokat. A szolgáltatásról egy rövid bemutató videók és példák érhetők el az Azure Blog oldalon.

 

Szólj hozzá!

komment