Alkalmazás platform

Alkalmazás PlatformA Microsoft platformtermékei új alkalmazások fejlesztéséhez, valamint a meglévő alkalmazások kiszolgálásához teremtenek megfelelő háttérinfrastruktúrát. Ezen felül számtalan olyan újrahasznosítható szolgáltatást tartalmaznak, amik lényegesen csökkentik a komplex megoldások fejlesztéséhez szükséges időt. Elvégre kinek lenne kedve és ideje megírni nulláról egy teljes folyamat- és adatintegrációs megoldást? Vagy éppen egy adatbázis szervert? Vagy ki akar egyenként jelentéseket készíteni, amikor ezt dinamikusan is lehet? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ ebben a témaközpontban.

Cikkek listája

Országos TechDays roadshow indul Novemberben indul a Microsoft TechDays országjáró roadshow! Ha érdeklődsz a rendszerüzemeltetés iránt és a szakma legjobb előadóitól akarsz tanulni, itt a helyed!
5 ok, miért válaszd a Microsoft hibrid felhő megoldását A rugalmasság és skálázhatóság lehetősége mellett további 5 okot tudunk felsorolni, miért is éri meg a Microsoft hibrid megoldását választani
E-mail értesítések az Azure Webhely Helyreállítás szolgáltatástól Védelembe bevont virtuális gépeink állapotáról most már értesítést is kérhetünk, amint bekövetkezik valami váratlan esemény.
Hatékonyabb hibaelhárítás virtuális gépeken: Azure Log Collector Tegyük egyszerűbbé a hibaelhárítást, automatizáljuk a naplófájlok összegyűjtését!
Elérhetőek az új A10/A11-es VM-ek Az A8-as és A9-es specifikációkra alapozva elérhetővé váltak a nagy számítási igényekre kialakított A10 és A11-es méretek.
Azure DocumentDB – Teljesítmény optimalizálási tippek 2. rész A Microsoft Azure széles körben használt NoSQL dokumentum-adatbázisához gyűjtöttünk össze újabb hasznos tanácsokat az optimális teljesítmény elérése érdekében.
Premium Storage: Nagy teljesítményű tároló virtuális gépeinkhez Privát előzetesként még nagyobb teljesítményű Storage fiókok váltak elérhetővé, az I/O intenzív feladatok ellátására.
Publikus előzetes: Azure Operatív Adatelemzés Tegye még hatékonyabbá a naplókezelést, felügyelje helyi és felhőalapú szervereit egyetlen közös felületen! Elérhető az operatív adatelemzés szolgáltatás előzetese!
Publikus előzetes: Azure HDInsight Linuxon Linux támogatás érkezett az Azure HDInsight szolgáltatásához, így Hadoop fürtjeinket akár már ezen a platformon is működtethetjük!
Azure Automatizációs szkriptek kezelése PowerShellel Bővült az Azure PowerShell modul kínálata az Azure Automation szolgáltatáshoz tartozó parancsokkal
Nemzetközi felhős adatkezelési szabványt adoptált a Microsoft A nagy felhőszolgáltatók közül a Microsoft alkalmazza elsőként az új ISO szabványt, mely a publikus felhőben tárolt, személyes adatok védelméről rendelkezik.
Azure 5 percben: Windows virtuális gép létrehozása Csupán néhány kattintás, és kevesebb mint 5 percnyi munkával felállíthatjuk saját Windows alapú szerverünket az Azure-ban. 8 lépéses útmutatónk következik...
Automatizált felügyelet IaaS VM-en futó SQL Szerverhez Új bővítmény érkezett, mely az Azure Portál felületéről könnyíti meg az SQL szerverek felügyeletét és karbantartását.
Tovább bővül a Microsoft Azure kínálata Az elkövetkezendő néhány hétben több szolgáltatás lép ki előzetes státuszából, helyüket újabbak veszik át. Egy bőséges lista érkezett a változásokról!
Azure DocumentDB – Teljesítmény optimalizálási tippek 1. rész A Microsoft Azure széles körben használt NoSQL dokumentum-adatbázisához gyűjtöttünk össze néhány hasznos tanácsot az optimális teljesítmény elérése érdekében.
A Microsoft Intune bővülő kínálata A Microsoft Intune rengeteg fejlődésen ment keresztül a mobil eszközök menedzsmentjének tekintetében. Nézzük, mik a legújabb változások!
Windows XP átállás A Windows XP átállás (Windows XP EOS, azaz End Of Support) lépései, fontos biztonsági információk, kérdések és válaszok.
Microsoft Virtual Academy evolved z internet számos lehetőséget biztosít arra, hogy informatikai ismereteinket fejlesszük, azonban az egyes lehetőségek hatékonysága, minősége, tananyag...
SQL Server SQL ServerA Microsoft SQL Server a Microsoft adatplatformja, amely relációs adattárolásra, nagyteljesítményű adatintegrációra (ETL), gyors és skálázható multidimenzionális adatelemzésre (OLAP), adatbányászatra és jelentéskészítésre (Reporting) képes. Mindemellett kiváló platform az adat alapú alkalmazások számára.
Biztalk Server Biztalk ServerNapjaink egyik jelentős trendje a számítási felhő (cloud computing) elterjedése. Röviden szólva ez azt jelenti, hogy különálló szerverek megvásárlása vagy bérlése helyett - ami üzemeltetési kiadásokkal jár, illetve rugalmatlan, hiszen nem tudunk alkalmazkodni a hirtelen megnövekvő vagy lecsökkenő terheléshez - közvetlenül számítási kapacitást vásárolhatunk. Azaz csak az általunk valóban elhasznált adatmennyiség, gépidő stb. után fizetünk, ami segít költségeket csökkenteni, illetve az épp aktuális terhelést mindig pontosan követhetjük.
IIS IISAz Internet Information Services 7 a Microsoft legújabb, Windows Vistában és Windows Server 2008-ban megtalálható webkiszolgálója. Moduláris felépítésének, delegálható konfigurációs sémájának és grafikus felügyeleti eszközeinek köszönhetően az IIS7 kiváló környezet .NET-es és nem Microsoft alapú webalkalmazások futtatására is.
Azure AzureNapjaink egyik jelentős trendje a számítási felhő (cloud computing) elterjedése. Röviden szólva ez azt jelenti, hogy különálló szerverek megvásárlása vagy bérlése helyett - ami üzemeltetési kiadásokkal jár, illetve rugalmatlan, hiszen nem tudunk alkalmazkodni a hirtelen megnövekvő vagy lecsökkenő terheléshez - közvetlenül számítási kapacitást vásárolhatunk. Azaz csak az általunk valóban elhasznált adatmennyiség, gépidő stb. után fizetünk, ami segít költségeket csökkenteni, illetve az épp aktuális terhelést mindig pontosan követhetjük. A Microsoft felhő-platformja az Azure nevet kapta.