Windows 10: Még egyszerűbb telepítés

Egy új rendszer érkezésével mindig fontos kérdés a támogatottság: „Működni fog meglévő rendszeremen? Elvesznek az adataim?”. A Windows 10 ebben is tartogat újdonságokat, az ígéretek szerint még egyszerűbb lesz meglévő operációs rendszerünkről a váltás.

A Windows 10 Technical Preview kiadását nagy érdeklődés övezte, megjelenése óta pedig naponta egyre többen töltik le, hogy próbára tegyék az új rendszer képességeit. Azonban mint minden szoftver esetében, mit ér egy új verzió, ha nem támogatja korábbi rendszerünk? Az IT szakemberek számára rendkívül fontos egy operációs rendszer váltásakor a visszafelé kompatibilitás kérdése, valamint a migráció egyszerűsége.

A Windows fejlesztői csapata nagy erőkkel dolgozik rajta, hogy a kompatibilitás a Windows 7, Windows 8 és Windows 10 rendszerek között tökéletes legyen. Ez nem csak a szoftverekre, de a hardverekre egyaránt érvényes: a Windows 10 rendszerigénye az előzőekhez képest nem változik, így a felhasználó biztos lehet abban, hogy az működni fog meglévő rendszerén is.

Ezen felül új konfigurációs eszközök elkészítésén is fáradoznak a fejlesztők, hogy az újonnan telepített, illetve beszerzett készülékek munkaképes állapotba helyezése könnyedén elvégezhető legyen. A rendszer konfigurálása egyszerűen automatizálható lesz, mellyel gondoskodhatunk akár a Wi-Fi, VPN és e-mail profilok beállításáról; szükséges alkalmazások, nyelvi csomagok, biztonsági frissítések és tanúsítványok telepítéséről; valamint akár a biztonsági házirendek érvényesítéséről. A konfiguráció végeztével akár egy MDM szolgáltatásba történő felvételt is automatizálhatunk (mint például a Microsoft Intune, vagy egyéb, harmadik féltől származó MDM szolgáltatás).

A Windows Insider Programhoz történő csatlakozással az elsők között ismerkedhetsz meg a Windows 10 rendszer újításaival és juthatsz hozzá a legfrissebb operációs rendszer verzióhoz! A regisztrációhoz használd az alábbi linket:
https://insider.windows.com/

Szólj hozzá!

komment