Újabb VM-árcsökkentés, Azure-adatközpontok épülnek Afrikában

Cloud PlatformBodnár Ádám

A Microsoft ígérete, hogy innovatív felhőszolgáltatásokat kínáljon az ügyfeleknek versenyképes árakon. Ennek jegyében a vállalat leszállította egyes Dv2 kategóriás virtuális gépeinek árát.

Április elején érkeztek meg az Azure infrastruktúraszolgáltatásba a Dv2 Promo virtuális gépek. Ezek olyan VM-ek, amelyek bekapcsolt Hyper-Threading képességgel működő Intel Xeon processzorokon futnak, magasabb hardverkihasználtságot eredményezve. Cserébe ezen VM-ek ára is jelentősen kedvezőbb, ráadásul a Microsoft most további 4-7 százalékot engedett ebből is. A DV2 Promo gépek feladata, hogy “megágyazzanak” a hamarosan érkező Dv3 kategóriás virtuális gépeknek. A Microsoft tájékoztatása szerint a Dv3 sorozatú gépek is alacsonyabb áron lesznek majd elérhetők.

A virtuális gépek mindenkori árszabásáról az egyes adatközponti régiókban ezen az oldalon lehet tájékozódni.

Azure adatközpont Afrikában

A Microsoft azt is bejelentette, hogy két új adatközponti régióval bővíti ki az Azure szolgáltatását, 2018-ra Johannesburgban és Fokvárosban épülnek meg az új létesítmények. Ezzel az adatközponti régiók száma negyvenre emelkedik majd és minden földrészen lesz Azure adatközpont. A létesítményekből nem csak az Azure, hanem az Office 365 és Dynamics szolgáltatásokat is nyújtja majd a cég.

 

Szólj hozzá!

komment