Premium Storage: Nagy teljesítményű tároló virtuális gépeinkhez

A Microsoft felhőszolgáltatásában létrehozott virtuális gépeink tárhelyét az Azure Storage biztosítja számunkra. Az eddigiekben használt, HDD alapú Standard Storage mellett most egy privát előzetes formájában elérhetővé vált társa, a Premium Storage, mely jóval nagyobb írási-, és olvasási sebességgel, valamint alacsony válaszidővel működő SSD-kkel még nagyobb teljesítményű tárolási hátteret ad VM-jeinknek.

A szolgáltatás kifejezetten az I/O intenzív feladatokat ellátó szerverekhez készült, a létrehozható lemezek egyenként akár 5 000 műveletet végezhetnek el, 200 MB/sec átviteli sebesség mellett. A tárkapacitás virtuális gépenként 50 000 IOPS-sel és 1 ms alatti válaszidővel a 32 terabyte-ot is elérheti.

Az alábbi táblázatban az elérhető konstrukciókat láthatjuk:

Típus P10 P20 P30
Tárkapacitás 128 GB 512 GB 1024 GB
IOPS lemezenként 500 2300 5000
Átviteli sebesség lemezenként 100 MB/sec 150 MB/sec 200 MB/sec

 

A szolgáltatáshoz igénybevételéhez először jelentkeznünk kell az előzetesre az Azure Preview oldalon. A jelentkezés elfogadásáról egy e-mail értesítést kapunk.

Premium-Locally-Redundant

Jelentkezésünk elfogadását követően már aktiválhatjuk Premium Storage fiókunkat, azonban ezt jelenleg csak a West US, East US 2 és West Europe szervereken tehetjük meg.

 

A jövőben egyre szélesebb kör számára fog elérhetővé válni a szolgáltatás, így az várhatóan a későbbiekben már jelentkezés nélkül is elérhetővé válik.

 

Szólj hozzá!

komment