Meghívó: Nyílt forrású megoldások a Microsoft Azure felhőben

Cloud PlatformBodnár Ádám

Az elmúlt évek során radikálisan átalakuló, Satya Nadella által vezetett Microsoft komoly partnerként tekint a nyílt forrású technológiákkal foglalkozó cégekre is. E heti eseményünk az open source szakértőknek szól.

satya_linux

Vállalati felhőnk, az Azure, nyitott környezetként a változatos nyílt forrású szoftevrek számára is ideális futtatási környezet lehet. Ezt bizonyítja számos, már működő szövetség (Canonical, SUSE, Apache, Cloudera, Hortonworks) mellett a Red Hattel nemrég megkötött nagyszabású együttműködés is. A Microsoft célja olyan szakemberekkel is kapcsolatba lépni, akik eddig nem dolgoztak velünk. December 4-én egész napos eseményt tartunk, ahová kimondottan a nyílt forrású technológiákban jártas szakembereket várunk.

Az esemény célja, hogy megismertessük ezekkel a szakemberekkel a Microsoft vállalati felhő, az Azure által nyújtott technlógiai lehetőségeket. Az esemény előadója Ryszard Dalkowski, a Microsoft lengyel Azure-szakértője lesz, aki bemutatja a felhőszolgáltatás felépítését, az open source megoldások futtatása szempontjából releváns építőkockákat, az Azure hálózatkezelését, majd pedig az elérhető nyílt forrású technológiák (Linux, Java, PHP, Node.js, Hadoop, WordPress, stb.) futtatásával kapcsolatos tudnivalókat.

Ryszard előadását két magyar esettanulmány követi, a több mint 600 iskolában használt @Napló megoldást fejlesztő TwinNet mellett a “‘fantasy football” játékot létrehozó StatzUp mutatja be, hogyan építették fel az Azure felhőben technológiai hátterüket nyílt forrású szoftverek segítségével. Ezt követően kötetlen kérdezz-felelekre nyílik lehetőség a Microsoft Magyarország technológiai szakértőivel.

Az eseményre (helyszín: Microsoft Magyarország, időpont: 2015. december 4.) korlátozott létszámban még lehet regisztrálni ezen a linken. Ryszard Dalkowski előadásai angol nyelven hangzanak majd el.

Szólj hozzá!

komment