MAPS: Aktív védelem a felhőből

IT központú világunkban hatalmas fejtörést jelent a biztonsági szakemberek számára a kártékony szoftverek szűrése. Egy vállalat esetében egyetlen apró rés is hatalmas károkat okozhat, bizalmas és fontos adatok szivároghatnak ki, vagy éppen tűnhetnek el örökre a rendszerből. A felhőnek köszönhetően még nagyobb biztonságot érhetünk el a Microsoft Active Protection Service (MAPS) használatával, meg is mutatjuk hogyan.

 

Mi is az a MAPS?

A Microsoft Active Protection Service (MAPS) egy online közösség, amely segít Önnek eldönteni, hogy mit tegyen a vírusok és az egyéb kártékony programok által okozott esetleges veszélyhelyzetekben. A közösség emellett a kártékony programok terjedését is segít meggátolni.

A MAPS több Microsoft szoftver és szolgáltatás részeként is elérhető:

  • Microsoft Forefront Endpoint Protection
  • Microsoft Security Essentials
  • System Center Endpoint Protection
  • Windows Defender a Windows 8 és újabb rendszerekben

 

Miként segítheti a MAPS a biztonságot a vállalati rendszerekben?

  • Hatékonyabb szűrés a kártékony programok ellen, felhő alapú döntéshozással

    A MAPS engedélyezésével  kártékony program, vagy gyanús esemény észlelésekor a rendszer a felhőhöz fordul segítségért. Ezáltal biztosak lehetünk abban is, hogy folyamatosan, az elérhető legfrissebb információkat kapjuk a Microsoft Malware Protection Center csapattól, védelmünk mindig naprakész.

  • Globális védelmi közösség

    A szolgáltatás folyamatosan gyűjti az adatokat több mint egy billió klienstől a világ minden pontjáról, analizálva a kártékonynak vélt csomagokat, hogy a legközelebbi alkalommal már konkrét választ adhasson a veszélyhelyzetre.

 

Hogyan aktiválhatom?

Csatlakozz a MAPS közösséghez most!

A legtöbb esetben biztonsági rendszerünk alapértelmezetten engedélyezi a MAPS szolgáltatást, azonban ezt a szoftver Beállítások / MAPS szekciójában ellenőrizhetjük – mint azt a fenti linken is olvashatjuk:

Az Kiemelt tagság opció választásával részletesebb információkat küldünk és kapunk a kártékony szoftverekkel és gyanús tevékenységekkel kapcsolatosan.

 

Szólj hozzá!

komment