Linuxot is támogat a Microsoft Migration Accelerator

Ősz óta előzetesként elérhető a Migration Accelerator, amely fizikai és virtuális környezetek, valamint más felhőben futó feladatok Azure-re történő migrációját segíti. A Migration Accelerator (MA) automatizálja a migrálandó workloadok felderítését, a szükséges agentek telepítését, a hálózat és a végpontok konfigurációját is, ezzel csökkenti a kockázatokat és a feladat végrehajtásához szükséges időt.

Az MA a migrációnál forrásplatformok széles körét támogatja, a feladatok lehetnek fizikai szervereken, virtualizált infrastruktúrán (Hyper-V, VMware) vagy az Amazon AWS-en. A szolgáltatás eddig csak Windows Server 2008, 2012 és 2012 R2 operációs rendszereket támogatott, egy tegnapi bejelentés szerint most felkerült a támogatott operációs rendszerek listájára a CentOS és az Oracle Linux (6.4, 6.5) is.

A migrációt támogató eszköz egy webes felületen érhető el. Itt a felhasználó képet kap a futó feladatokról és néhány kattintással kijelölheti azokat a fizikai vagy virtuális gépeket, amelyek futtatását az Azure infrastruktúrán szeretné folytatni. A migrációhoz használt technológia folyamatos replikáció, így a feladatok átmozgatásával járó leállási idő minimális. A folyamat része természetesen a tesztelés is, az új környezetben anélkül próbálhatók ki a migrált feladatok, hogy ez a forrást érintené.

Az MA a többrétegű alkalmazásokat is képes a felhőbe migrálni, miközben megőrzi azok konzisztenciáját, megmarad például a programok indítási sorrendje anélkül, hogy kézi beavatkozásra vagy konfigurációra lenne szükség.

A Migration Assistantról bővebben ebben a blogbejegyzésben lehet olvasni. A termékről további információ ezen az oldalon érhető el, ahol a tesztelésre is lehet vállalkozni.

Szólj hozzá!

komment