Kipróbálható a Project Honolulu, az új szerverfelügyeleti megoldás!

Cloud PlatformBodnár Ádám

A Microsoft a múlt héten lebbentette fel a fátylat a Project Honoluluról, amely egy webes menedzsmentfelület a Microsoft egyes szervertermékeihez. Az érdeklődő felhasználók már letölthetik és ki is próbálhatják a szoftvert.

A hétvégén letölthetővé vált a Project Honolulu első nyilvános tesztverziója – a bejelentés időzítése nem véletlen, a héten tart ugyanis az Egyesült Államokban az Ignite konferencia, ahol számos fontos technológiai újdonság várható a Microsoft háza tájáról, elsősorban szerverinfrastruktúra és persze Azure területen. Az Ignite-on több előadás is foglalkozik a Honoluluval, azok, akik nem tudnak részt venni az események, később megtekinthetik az online felvételeket.

Aki szeretné kipróbálni az új szerverfelügyeleti “élményt”, ezen a linken talál dokumentációt a telepítésről (támogatott operációs rendszerek: Windows 10, valamint Windows Server 2012 és újabb kiadások), a fejleményekért pedig a projekttel foglalkozó csapat új blogját érdemes az RSS-olvasókba felvenni.

Alább két videó a Project Honolulu telepítéséről és működéséről. Érdemes kiemelni, hogy a használatához Edge vagy Chrome böngésző ajánlott (Internet Exporer nem támogatott).

Szólj hozzá!

komment