Első élmények a System Center Operations Manager TP2-vel

Cloud PlatformVetró Dániel

A napokban sok más System Center termékkel együtt megjelent a System Center Operations Manager Technical Preview 2 verziója is. Ahogy időm engedte, fel is raktam egy tesztrendszerben, kíváncsi voltam mik az újítások a nagyvállalati monitoring megoldásunkban.

Telepítés:

Nagy különbség nincs a System Center 2012 R2 telepítéséhez képest, annyira, hogy az ablakok is megegyeznek, szinte mindenhol a 2012 R2 fogad, kivéve az elején, jelezvén hogy nem rossz telepítő médiát indítottunk el:

scomtp2

 

Persze az is árulkodó, hogy vagy 200 megabájttal nagyobb a média. Ezért elsősorban a telepítővel együtt kapott felügyeleti csomagok felelősek, mivel a Cross Platform csomagok némelyike több mint a kétszeresére hízott. A második meglepetésbe az előfeltételek ellenőrzésénél futottam bele, miszerint a meglévő SQL kiszolgálóm – ami Windows Server 2008 R2-n fut – nem felel meg az előfeltételeknek. Ezek szerint legalább Windows Server 2012 vagy fújabb base OS-re lesz szükségünk. A telepítés folyamat során más eltérés nem volt, ugyanolyan mint az utolsó 50 R2 implementációm.

Első élmények:

A monitoring, authoring, reporting felületeken nem találtam semmi újdonságot, változatlan. Viszont az Administration résznél végre egy régen várt újdonság, ami nagyon hasznos kiegészítője egy monitoring rendszernek, a Maintenance Schedules.

schedule

A működése hasonló az eddig megoldásokhoz, egy schedule-ben be tudjuk állítani hogy,

  • melyik osztály melyik példányait akarjuk karbantartás alá helyezni,
  • milyen időszakonként akarjuk használni a karbantartási ablakot, akár minden nap, minden héten.

Tesztelje mindenki bátran, hiszen adott a lehetőség, hogy még most, a fejlesztés ezen korai szakaszában is jelezzük tapasztalatainkat.

Link: https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-system-center-technical-preview

Szólj hozzá!

komment