A Microsoft Intune bővülő kínálata

A tavaly májusban megtartott TechEd rendezvényen egy hosszú lista körvonalazódott a Microsoft Intune terméket érintő izgalmas változásokról, melyek az Enterprise Mobility Suite csomag részeként mára már elérhetővé váltak. Lássuk, mik is pontosan ezek a változások!

 

Mobil Alkalmazás Menedzsment

A vállalati és fogyasztói alkalmazások elkülönítésére alkalmas tárolók váltak elérhetővé, melyek segítségével szabad áramlást kapnak az adatok vállalati alkalmazásainkon belül, mindeközben tiltva a fogyasztói alkalmazások irányába történő adatmegosztást. A megoldás iOS és Android esetében is alkalmazható.

 

Feltételes hozzáférés az Exchange Online-ban

Az Exchange Online hozzáférés korlátozhatóvá vált, így akár beállíthatjuk, hogy csak azon eszközök érjék el azt, melyek a vállalati e-mailezés során használt házirendnek megfelelnek. Az Exchange 2013-as verziója ezt az újítást novemberben kapta meg.

 

Office Mobile App menedzselése iOS és Android eszközökön

A Word, Excel és PowerPoint alkalmazásokat mélyebb felügyeleti eszközökkel vértezte fel a csapat, így iOS és Android eszközök esetében korlátozhatóvá váltak olyan funkciók, mint például kivágás, másolás, beillesztés, valamint a fájlok mentési helyére vonatkozó szabályozást is bevezethetünk.

 

Külön böngésző, vállalati célokra

Egy új böngésző alkalmazás kerül kiadásra az iOS és Android készülékekre, mely a felhasználói tevékenység korlátozását, valamint adott oldalak engedélyezését/tiltását biztosítja.

 

Még több vállalati alkalmazás: PDF olvasó, AV Player és képmegjelenítő alkalmazások

A felsorolt – Androidon használható – alkalmazások segítségével vállalati videó-, és képfájlokat, valamint dokumentumokat nyithatunk meg, annak felhasználását és tárolását felügyelve. Ezt iOS esetében a beépített alkalmazásokra támaszkodva tehetjük meg.

 

iOS eszközök csoportos felvétele

Az Apple csoportos eszközfelvételének integrálásával drasztikusan lerövidül és leegyszerűsödik az eszközök regisztrálása. Ezen kívül lehetőségünk nyílik az Apple Configurator alkalmazásból konfigurációs állományok importálásra is az Intune szolgáltatásba, egyéni iOS házirendek beállításához.

 

 

Szólj hozzá!

komment