5 ok, miért válaszd a Microsoft hibrid felhő megoldását

A Microsoft Azure hibrid felhő megoldásának köszönhetően helyi adatközpontunkat felhő alapú szolgáltatásokkal kibővítve még hatékonyabbá és gazdaságosabbá tehetjük. A rugalmasság és skálázhatóság lehetősége mellett azonban további 5 okot tudunk felsorolni, miért is éri meg a Microsoft hibrid megoldását választani:

server-cloud-mar12-1

  • Közös virtualizációs platform: Nincs különbség a helyi szervereinken futó VM-ek és a Microsoft Azure-ban futó VM-ek között, azokat bármiféle átalakítás nélkül mozgathatjuk adatközpontunkból a felhőbe – és akár vissza is.
  • Közös menedzsment eszközök: A Microsoft System Center eszközeit egyaránt használhatjuk az Azure felhő alapú megoldásai és helyi szervereink esetében, így nem kell valamilyen teljesen új szoftver kezelését megtanulnunk.
  • Közös identitás platform: Az Azure Active Directory szolgáltatásra építve egyetlen, egységes identitás menedzsment platformot használhatunk alkalmazásaink hozzáférés-kezelésére.
  • Adatközpontok közötti kapcsolat: A Microsoft Azure-ban és helyileg működő szolgáltatásaink egyszerűen összekapcsolhatóvá válnak, legyen szó adatbázisokról, hálózatokról, tárolókról, vagy akár alkalmazásokról.
  • Közös fejlesztési platform: A Visual Studio és Microsoft Azure közti mély integrációnak köszönhetően még hatékonyabban írhatnak fejlesztőink alkalmazásokat, melyek egyaránt futtathatók helyi adatközpontjainkban és a felhőben.

Moving-to-Hybrid-Cloud-MVA

A Microsoft Virtual Academy egy díjmentesen elérhető videókurzus keretében nyújt segítséget az IT szakértők számára, hogy a Microsoft Azure hibrid felhő megoldására történő váltás minél egyszerűbb és gördülékenyebb lehessen. A videókurzus a lehető legtöbb témában nyújt információkat: tárolás, hálózatok, VM, felügyelet, Active Directory.

 

AzureTrial_560x300

 

 

Szólj hozzá!

komment